قهوه ساز موکاپات و نانوپرسو از محبوب ترینِ قهوه ساز های دستی می باشند. دو قهوه سازی که تقریبا شبیه به یکدیگرند و خیلی مورد توجه گردشگران، طبیعت گردان، ورزش کاران، … قرار گرفتند. پس اگر عاشق قهوه هستید و به قهوه خود در سفر نیاز دارید، نانو پرسو و موکاپات برایتان دو قهوه ساز وسوسه انگیز می باشند.
موکاپات یک قهوه جوش ایتالیایی است و برعکس قهوه ساز رایج که برقی هستند، روی اجاق گاز و شعله آتش قرار می گیرد. موکاپات قهوه سازی کوچک است که با طراحی هشت ظلعی و مکانیزم ساده خود،در عرض چند دقیقه یک قهوه خوب و غنی آماده میکند. موکاپات در اصل بر پایه فشار بخار آب ایجاد شده بر اثر حرارت چه به صورت گازی چه برقی کار میکند. بدین صورت که بخار آب از مخزن آب به سمت سبد قهوه حرکت میکند.
پس از ترکیب شدن آب و قهوه، قهوه عصارهگیری شده از یک دریچه قیفی شکل به سمت محفظه فوقانی حرکت میکند. نانوپرسو های شرکت واکاکو قابل اعتماد، ماندگار هستند و هر بار قهوه شگفت انگیزی تولید می کنند. نانوپرسو و مینی پرسو از معروف ترین دستگاه های برند واکاکو می باشند که می توانند همان کار یک اسپرسو ساز بزرگتر را انجام دهند.
با این تفاوت که در زمان و پول شما صرفه جویی می شود و مهم تر از همه اینکه در حین حرکت شما می توانید قهوه آماده کنید. حال نانو پرسو یک قهوه ساز محبوب با پرس دستی است که آب جوش و تفاله قهوه را با استفاده از یک پمپ دستی با فشار بالا و بدون زحمت به یک اسپرسویی عالی تبدیل میکند. این دستگاه دارای راحتی بینظیری می باشد که لذت خوردن یک اسپرسو داغ را با کمترین زحمت ممکن فراهم می نماید.
سازندگان نانو پرسو برای خاص تر شدن این دستگاه، درب آن را به گونه ای طراحی کردند که بتوان به عنوان فنجان قهوه هم از آن استفاده کرد. طرز درست کردن قهوه با استفاده از نانوپرسو بسیار ساده است و باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد. ابتدا ۸ گرم قهوه را با اندازه مناسبِ دستگاه آسیاب کنید و داخل سبد فیلتردار بریزید. سپس آن را با دست یا با پشت پیمانه صاف و یکدست کنید. در مرحله بعدی داخل مخزن آب، آب داغ میریزید و آن را به قهوه ساز وصل کنید.
پمپ را آزاد کنید، دستگاه را روی فنجان مورد نظر قرار دهید و شروع کنید به فشار دادن اهرم. فشار دادن اهرم باید خیلی سریع و حالت رفت و برگشتی داشته باشد. بعد از چند ثانیه قهوه به داخل فنجان می ریزد.
source: موکاپات بخریم یا نانو پرسو
پرمصرف ترین قهوه در جهان، قهوه اسپرسو می باشد که با دستگاه اسپرسو ساز درست می شود. زیرا خود، یک نوع قهوه است، پایه بسیاری از قهوه های دیگر می باشد. و طرز تهیه آن را می توان جز آسان ترین روش های درست کردن قهوه معرفی کرد. اسپرسو در اوایل قرن بیستم در تورین ایتالیا ابداع شد. این قهوه با عبورِ آب نزدیک به نقطۀ جوش، با فشار زیاد از میان ذرات قهوه تهیه می شود.
در نهایت در فنجان قهوه، یک مایع سیاه رنگ و غلیظ دارید که بر روی آن یک لایه کرما به رنگ نارنجی تا قهوه ای رنگ وجود دارد. مشخصه اصلی اسپرسو کافی، همین کرما می باشد. متنوع ترین دستگاه های قهوه ساز هم از لحاظ ظاهر و هم از لحاظ روش تهیه قهوه، در دسته قهوه های دمی هستند. چراکه درست کردن قهوه بصورت دمی، بسیار هیجان انگیز و خاص می باشد. سازوکار قهوه ساز های دمی معمولا به ۲ صورت می باشد.
پُرآوِر یا دریپ (چکه ای): سبکی است که با ریختن آب داغ بر روی پودر قهوه داخل فیلتر، قهوه آماده می شود. این شیوه به جاذبه امکان می دهد تا آب به سمت قهوه کشیده شود و در آخر عصاره آن از فیلتر مخصوص عبور میکند. از آنجایی که عصاره قهوه بصورت چکه ای از فیلتر خارج می شود، به این نام شناخته می شوند. قهوه ساز کمکس، V60، و کالیتا (Kalita) از رایج ترین قهوه ساز های این گروه هستند.
غوطه وری در آب: اما دم کردن قهوه به روش غوطه وری اینگونه است که به ذرات قهوه اجازه می دهید قبل از فیلتر کردن، برای مدت زمان مشخصی در آب بمانند (برخلاف چکه ای که آب سریع از قهوه ها عبور میکند). قهوه ساز های فرنچ پرس و ایروپرس به این صورت کار می کنند.
قهوه ترک از قدیمی ترین و سنتی ترین روش های درست کردن قهوه در جهان می باشد. در روش ترکیش کافی، دانه های قهوه بسیار ریز آسیاب می شوند. طرز تهیه این قهوه در کشورها و مناطق مختلف با کمی تفاوت انجام میگیرد. اما بطور کلی برای درست کردن قهوه ترک، قهوه آسیاب شده، داخل یک قهوه ساز کوچک مخصوص که جذوه ( یا ایبریک Ibrik) نامیده می شود، به همراه آب به جوش می آید.
قهوه فرانسه از جمله قهوه های دمی ست که چون موقع دم کشیدن، آب و قهوه مدت بیشتری در مجاورت هم قرار می گیرند، کافئین خوبی دارد. از طرفی قهوه سبکی است و مخصوصا برای وعده صبحانه یک انتخاب خوب به حساب می آید. زیرا رست و برشتگی دانه های قهوه فرانسه ملایم است.
source: طرز تهیه قهوه با انواع قهوه ساز
زمان دم کردن قهوه فیلتری همان چیزی است که پیچیدگی های آن را آشکار میکند. پیچیدگی هایی که قهوه اسپرسو ساز ندارد. این فرآیند با خیس کردن قهوه ها با آسیاب شده و منتظر ماندن برای “شکوفه دادن” قهوه برای حداقل ۳۰ ثانیه آغاز می شود. شکوفه دادن یا بلومینگ اجازه می دهد تا دی اکسید کربن آزاد شود و جریان آب بهتر در طول فرآیند عصاره گیری، حرکت کند.
باقیمانده فرآیند (پس از بلومینگ) تقریبا ۲-۱ دقیقه طول می کشد. به این صورت که آب جوش در ۲-۱ مرحله، به آرامی و کاملا یکنواخت بر روی ذرات قهوه ریخته می شود. سپس اجازه می دهید تا عصاره گیری تمام و کمال انجام شود. البته نحوه درست کردن فیلتر شده بسته به نوع دستگاه قهوه ساز کمی متفاوت می شود.زمانی که برای خرید قهوه ساز مخصوصا قهوه جوش اقدام می کنید و برای اطلاع از قیمت یا دیدن مدل ها، نام قهوه جوش را می برید، از شما پرسیده می شود کدام قهوه جوش مدنظر شماست؟ چراکه که دستگاه های زیادی هستند که در بین ایرانیان به نام قهوه جوش شناخته می شوند. درصورتی که این موضوع اشتباه است. تنها قهوه سازی که قهوه جوش برای آن به درستی استفاده شده است، جذوه یا ایبریک قهوه ترک می باشد.
ایبریک یا جذوه یک ظرف دسته بلند فلزی (بیشتر از جنس مس یا برنج) مخروطی شکل با دهانهی کوچک تر است. پودر قهوه، آب و شکر مستقیما در این ظرف با هم ترکیب و قهوه دم آوری می شود. ایبریک در مدل ها و اندازه های مختلف ساخته می شود اما بهترین مدل های آن جذوه های مسی با دسته چوبی هستند. همچنین روش سنتی آن اینگونه است که قهو ترک را دروه ماسه بسیار داغ آماده می کنند، اما امروزه بر روی حرارت قرار می دهند. خوشبختانه ایبریک های فلزی قابلیت استفاده در هر دو روش را دارند.