خاطره ای که پس از خوردن یک فنجان قهوه در ذهن هر فرد، ماندگار می شود، دلیل دیگری است که عامل مصرف کننده را مهم تر می کند. برای ماندگاری بیشتر و دلنشین تر کردن این خاطره، دستگاه های قهوه ساز بسیار متنوع تری وارد بازار شد که عملکرد آنها، هم به صورت دم کردن قهوه بود و هم به صورت جوشاندین قهوه.
با افزایش تقاضا برای نوشیدن قهوه و همچنین با رشد نوشیدنی هایی که بر پایه قهوه هستند، نیاز به دستگاه های قهوه ساز با کارایی های متنوع تر، بیشتر احساس شد. به همین دلیل قهوه ساز هایی ابداع شد که علاوه بر بیشتر شدن قابلیت های آن ها، میزان کنترل ما بر روند دم کردن قهوه افزایش پیدا کرد و قهوه در مدت زمان خیلی کمتری آماده می شود.
برخی از این قهوه ساز ها که با عنوان قهوه ساز های نسل سوم شناخته می شوند عبارتند از:
source: خرید قهوه ساز نسل سوم
یکی از محصولات جالب که برای تولید قهوه اسپرسو مورد استفاده قرار میگیرد مینیپرسو ( minipresso ) است. مینی پرسو، دستگاه اسپرسوساز همراه (قابل حمل) جیبی با توانایی دم کردن اسپرسو با پمپ دستی است. شما میتوانید بدون نیاز به برق، توسط این دستگاه کوچک قهوه اسپرسو دلخواه خود را هر زمان که اراده کنید، تهیه نمایید.
اگر قادر به استفاده از دستگاه های اسپرسو خانگی بزرگ نیستید و یا زیاد اهل سفر هستید استفاده از این دستگاه انتخاب درستی است. این محصول در مسافرت ها و یا سر کار و پیکنیک ها به شما این امکان را می دهد که به راحتی قهوه ی اسپرسو مورد نیاز خود را تهیه و میل نمایید .
اولین چیزی که مینی پرسو را از دستگاه های دیگر متمایز می کند این است که به باتری یا شارژ کردن نیاز ندارد و عملکرد آن کاملا با دست انجام می شود.اسپرسوی شما با استفاده از پمپاژ دستی فشار لازم برای عصاره گیری از قهوه را ایجاد می کند و نتیجه نهایی نوشیدنی خوش طعم خواهد بود. دستگاه قهوه ساز مسافرتی Minipresso مخصوص قهوه آسیاب شده می باشد و مناسب برای افرادیست که دوستدار طعم خوش قهوه در تمامی زمان و مکانها هستند.
source: خرید اسپرسو ساز دستی
موکاپات از قدیمی ترین دستگاه های قهوه ساز به حساب می آید و جز دسته قهوه جوش ها می باشد. نوشیدنی حاصل از موکاپات را اسپرسو می نامند. نحوه عملکرد موکاپات مانند عملکرد اسپرسو ساز است که در مقاله، دستگاه اسپرسوساز چگونه کار می کند، به صورت مفصل درموردش صحبت کردیم.
ساختار دستگاه موکاپات
قهوه ساز موکاپات، قهوه جوش هشت ضلعی ساده ای است که دارای بنده ای از جنس استیل، آلیاژ آلومینیوم و شیشه می باشد.
موکاپات از سه بخش اصلی مخزن زیرین، مخزن میانی و مخزن بالایی تشکیل شده است که از مخزن زیرین به مخزن بالایی، لوله ای قرار دارد که آب جوش را به محفظه قهوه آسیاب شده هدایت می کند و پس از گذر از مخزن قهوه، عصاره قهوه را وارد مخزن بالایی می کند.
قهوه ی آسیاب شده در سبد مخصوص، در قسمت میانی موکاپات قرار دارد و بر روی آن یک فیلتر مخصوص قرار دارد.
نحوه عملکرد موکاپات
ابتدا در مخزن زیرین موکاپات آب ریخته و قهوه آسیاب شده را هم در محفظه مخصوص به خود می ریزیم. اجازه می دهیم تا آب به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، هوای گرم درون مخزن منبسط می شود و فشار ایجاد می کند. این فشار باعث می شود آب جوش وارد لوله شده و به سمت محفظه قهوه موکاپات شروع به حرکت کند.
پس از این که آب جوش به سمت بالا حرکت کرد،پودر قهوه موجود در محفظه فشرده شده و به سمت فیلتر متراکم میشود .
قهوه آسیاب شده با جذب کردن آب جوش، منبسط شده و فشار بیشتری در میان دو محفظه ایجاد میکند. زمانی که به طور کامل خیس و اشباع شد، آب از میان فیلتر فلزی عبور می کند، در درون لوله حرکت می کند و در نهایت عصاره قهوه را وارد مخزن بالایی موکاپات می کند.
قهوه اسپرسوی موکاپات شما در کمترین زمان آماده است.
این مطلب به آشنایی با انواع دستگاه اسپرسو ساز و نحوه عملکرد های آن ها می پردازد، پس خواندن آن را از دست ندهید.
اگر به یک کافی شاپ یا کافه های سیار می روید و درخواست اسپرسو می کنید ، آنچه برای شما می آورد یک لیوان است که دارای مقدار کمی قهوه بسیار قوی می باشد. قهوهای غلیظ که در چند ثانیه و با فشار بالای آب و با دستگاه اسپرسوساز دمآوری می شود و از محبوبیت و شهرت ویژهای در صنعت قهوه برخوردار است. بسیاری از ما با این نوع دمآوری نهتنها آشنا هستیم که میتوان گفت یکی از قهوههای مورد علاقه ما هم هست چرا که انواع مختلف قهوه از جمله کاپوچینو ، کافه لاته و کافه موشی … همه با یک یا چند دستگاه اسپرسو ساز ساخته شده اند.
اسپرسو ساز با محرک بخار آب: دستگاههای اسپرسوساز الکتریکی با مکانیزم بخار هنوز کاربرد دارند. سادگی این دستگاهها باعث سهولت در استفاده و نگهداری میشود ، ضمن این که مقرون بهصرفه و کم حجم هم هستند. روش کار این دستگاه به این صورت است که آب در یک مخزن هواگیری شده به نقطه جوش میرسد و بخار تشکیل میشود. این بخار باعث میشود آب با فشار از مخزن خارج و به قهوه وارد شود. اینجا مشابه همان اتفاقی رخ میدهد که در قهوه جوش برقی و روگازی اتفاق میافتد.
اسپرسو ساز با محرک پیستونی یا اهرمی: باریستا با استفاده از دستگاههای اسپرسو ساز پیستونی میتواند بر روی فرایند تهیه قهوه کنترل داشته باشد. اگر یک قهوه بهخصوص برای دم کشیدن به تزریقی طولانیتر یا عصارهگیری بیشتر توسط فشار نیاز داشته باشد، این کار به راحتی امکانپذیر است.
اسپرسو ساز با محرک پمپی: این دستگاهها با استفاده از یک پمپ الکتریکی برای هدایت آبی که گرم شده از مخزن دم کشیدن به بستر قهوه کار میکنند.
source: خرید اسپرسوساز خوب
قهوه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار در جهان است و این جمله به این معناست که روزانه حدود ۳ میلیارد فنجان قهوه در دنیا مصرف میشود. این در حالی است که به جمعیت طرفداران قهوه روز به روز اضافه می شود. از همین رو انواع مختلف قهوه در دنیا وجود دارد که یکی از پر مصرف ترین آن ها، اسپرسو می باشد. در واقع قهوه اسپرسو، روشی برای تهیه قهوه ای با غلظت بیشتر است که با دستگاه اسپرسو ساز آماده می شود.
بر این اساس امروزه نیاز به دستگاه اسپرسوساز در بین لوازم آشپزخانه، در محل کار و به ویژه در بین تجهیزات کافی شاپ بیش از پیش احساس می شود.
در مقاله قبل به این موضوع پرداختیم که دستگاه اسپرسو ساز چگونه کار میکند، اما در این مقاله به سراغ این موضوع رفتیم که یک دستگاه اسپرسو ساز خوب چه ویژگی هایی دارد، چرا که کیفیت دستگاه اسپرسو ساز در طعم قهوه بسیار تاثیرگذار است.
ویژگی های اسپرسو ساز خوب
بعد از گذراندن یک روز سخت کاری، برای صبحانه، برای از بین بردن خستگی وسط روز، برای بیدار ماندن در طول شب …، قهوه نوشیدنی ای است که بسیار کمک کننده است. داشتن یک دستگاه اسپرسو ساز خوب به شما کمک می کند که قهوه ای با طعم عالی تهیه کرده و از نوشیدن آن لذت ببرید. در زیر ویژگی های یک اسپرسوساز خوب را بیان می کنیم.